Trein naar Keulen in Duitsland

met de trein naar keulen ice thalys brussel

Met de trein naar Keulen

Keulen is op vele manieren te bereiken maar wat is nou het gemakkelijkst, goedkoopst, gezellig, snel en ook nog eens comfortabel? Dan ga je natuurlijk met de trein naar Keulen om deze stad te ontdekken. De stad is niet alleen populair onder de vakantieganger maar ook voor de zakelijke reiziger.

Reis met de trein naar Keulen vanuit België. Dat kan gemakkelijk en snel en is nog comfortabel ook. Er zijn vanaf Brussel (treinstations Brussel-Zuid/Bruxelles-Midi en Brussel Noord/Bruxelles Nord) en Luik (treinstation Liege-Guillemins) rechtstreekse verbindingen waarbij u voor slechts 16-19 euro in 1:50 uur in Keulen kunt zijn.

Route vanuit België naar Keulen

De route is eigenlijk heel simpel, voor zowel de hogesnelheidstrein de Eurostar als de ICE is er een rechtstreekse verbinding van Brussel naar Keulen.

ICE trein Keulen

ice trein naar keulen routeReist u met de ICE dan start het treintraject vanuit Brussel richting Duitsland. De treinreis start bij het treinstation Bruxelles-Midi. De eerste trein vertrek om 6:23 en heeft een reisduur van 1:50 uur. Natuurlijk zijn er wel een aantal tussenstops voordat je in de Duitse stad arriveert. De eerste is vrij vroeg en zal een stop maken bij het station Brussel Noord/Bruxelles Nord. Na ongeveer 40 minuten doorreizen arriveer je bij het treinstation Liège-Guillemins voordat je Duitsland in reist. Na een klein half uur zal je laatste tussenstop zijn bij het station Aachen Hbf voordat je in Keulen aankomt. Alle vertrektijden vanuit Brussel:

 • 06:23
 • 08:23
 • 09:25
 • 11:25
 • 12:25
 • 14:25
 • 17:25
 • 18:25
 • 19:25

Voor de weekenden gelden andere tijden.

Terugreis vanuit Keulen:

 • 07:22
 • 08:51
 • 10:56
 • 14:43
 • 15:21
 • 16:37
 • 17:18
 • 19:45

Voor de weekenden gelden andere tijden.

Eurostar trein Keulen

Reis met de Eurostar naar Keulen. Deze tweede optie verschilt niet veel van de ICE. De start van de treinreis zal in Brussel-Zuid zijn. Verder zal de trein niet stoppen bij Brussel-Noord en daardoor net iets sneller zijn alhoewel dat de verwaarlozen is. De Eurostar vertrekt 4-5 keer per dag. Onderstaande tijden zijn gangbaar in 2023. Op zondag vervalt de 09:25. In 2024 zal onderstaand schema op maandagen uitgevoerd worden. De zondag blijft zoals die is. Alles overige dagen, di-za, vervalt de 13.25 optie.

dienstregeling-eurostar-brussel-naar-keulen-met-de-trein

Treintickets trein Brussel Keulen

Goedkoop met de trein naar Keulen kans als u met de ICE reist want er zijn al treintickets naar Keulen voor slechts 19,90 euro per enkele reis. Reizen in de eerste klas kost 29,90 euro. Wilt u meer flexibiliteit dan zijn er extra kosten aan verbonden.

De Eurostar hanteert een iets goedkoper starttarief voor de directe reis naar Keulen met 16 euro. De eerste klas (Comfort 1) is echter wel 47 euro per enkele treinreis. Ook met de Eurostar kunt u kiezen voor meer flexibiliteit wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.

Reis met de trein vanaf Antwerpen naar Keulen. Ook vanaf andere steden is het mogelijk. U zult dan wel minstens 1 keer moeten overstappen en dat is bij Brussel Zuid (Eurostar en ICE) of Noord (ICE). Vanaf Antwerpen kunt u er voor kiezen om met de Eurostar naar Brussel te reizen. Dit is echter wel een wat duurdere optie. Het alternatief is om met de IC (intercity trein) naar de hoofdstad van België te reizen. De prijs zal dan 24,90 euro zijn (5 euro meer dus voor de reis van Antwerpen naar Brussel met de IC). In sommige gevallen blijft de prijs zelfs 19,90 euro per enkele reis. Dit is vaak dan de eerste treinreis vroeg in de ochtend met een vertrek van 05:39 op het station van Antwerpen. 

Station KÖLN HBF (Keulen)

plattegrond Station KÖLN HBF

Reis mee op deze video

Overig

Je kan ook met de bus naar Keulen. De reistijd is echter twee keer zo lang. Het is slechts iets goedkoper met zo’n 13 euro per enkele reis.

Gebruik een reisplanner voor naar Duitsland met de trein. Elk jaar zijn er grote populaire kerstmarkten in Duitsland. Dat is ook zo in Keulen. De start van deze markten is vanaf het einde in november tot en met de dag voor kerst. Ze zijn de hele dag open en sommige kerstmarkten hebben wel meer dan 100 kramen zoals bij de Dom en de Alter markt.

Soms kan het wel eens voordelig uitpakken door goedkoop met de trein naar Keulen Airport te gaan en daar een internationaal treinticket te boeken. Een andere mogelijkheid is om met de auto naar het vliegveld van Keulen af te reizen en daar te parkeren. Het is een beetje afhankelijk waar je in België vertrekt.

In Keulen (Köln) zijn er vele hotels beschikbaar voor budget als luxe.