Met de trein naar Parijs

Parijs stad van frankrijk
Reizen met de trein naar Parijs vanuit België is gemakkelijk, snel en comfortabel. Reis binnen enkele uren naar een van de meest romantische hoofdsteden van de wereld. Een treinreis naar onze zuiderburen kan met twee verschillende organisaties, de TGV (Train à Grande Vitesse) of de Eurostar naar Parijs. Dit zijn beide hogesnelheidstreinen. Want waarom wil je naar Parijs? Naar de top van de Eiffeltoren of lekker picknicken op Champ de Mars. Bekijk een de stad vanaf Arc de Triomphe of Sacré Cœur. Stuk voor stuk allemaal fantastische plekken!

TGV Parijs Airport

brussel naar parijs met tgv treinAls u met de TGV naar Parijs wilt reizen kan dit alleen vanaf Brussel (vanaf ieder ander treinstation kan je starten maar je zal eerst naar Brussel moeten reizen. Je kan dus prima in Luik, Charleroi, Brugge, Gent of een kleiner stadje of dorp starten). De route die u aflegt start vanaf het treinstation Brussel-Zuid. Met een tussenstop bij Lille (reistijd vanaf 0:35 uur) in Frankrijk zal u in Parijs arriveren. De eerste treinstop is Parijs Airport Charles De Gaulle (reistijd vanaf 1:36 uur). Dit is voornamelijk handig als u een goedkope internationale vlucht heeft. Wilt u naar het centrum dan zal u over moeten stappen naar het treinstation Paris Nord dat meer in het centrum gelegen ligt. De tweede stop na het vliegveld is Marne-La-Vallee-Chessy-TGV (reistijd vanaf 1:30 uur). U stapt bij dit station uit als u naar Disneyland Paris wilt. U kunt dus gemakkelijk met de trein naar Disneyland wat in de meeste gevallen de beste optie is. Voor steden zoals Brugge en Gent is het de beste optie om in het centrum van Parijs te komen door met de InterCity naar Lille in het noorden van Frankrijk te reizen om vervolgens met de TGV Parijs door te gaan naar het treinstation Paris Nord.  U kunt al vanaf 25 euro per enkele reis naar Parijs reizen. Tickets met de TGV Parijs vanaf Lille (Rijsel) zijn er zelfs al vanaf 15 euro. Let er op dat soms het 1ste klas treinkaartje goedkoper is als de 2de klas. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van de eerste en tweede klasse. De TGV rijdt 6 (soms tot wel 8 keer) keer heen en weer van Brussel naar Parijs. De treintickets zijn tot 3 maanden voor vertrek te boeken. De TGV prijs met overstap is vanaf 45 euro. De Eurostar direct is vanaf 29 euro. De beschikbaarheid is te vinden via onderstaande link:

Eurostar Parijs

Reis met de hogesnelheidstrein de Eurostar naar Parijs. De Eurostar Parijs reist vergeleken met de TGV wel direct naar het treinstation Paris Nord. Er zijn wel tot 28 verbindingen per dag (vanuit Brussel-Zuid/Bruxelles Midi). Aangezien deze treinreis soms in Amsterdam start (met tussenstops bij Schiphol Airport en Rotterdam CS in Nederland en Antwerpen CS in België) is het ook mogelijk om een rechtstreekse reis te starten in Antwerpen. Let op, er zijn ongeveer 14 directe verbindingen naar Parijs vanuit Antwerpen. De reistijd is vanaf 1:22 uur. De prijs is vanaf 29 euro. De comfort klas is vanaf 60 euro en Premium 125 euro.

Eurostar Antwerpen Parijs

Deze reis duurt 2:02 uur met route Eurostar Antwerpen Parijs met tussenstop bij Brussel-Zuid (Bruxelles-Midi). De eerste trein vertrekt in Antwerpen om 7:34 uur (laatste om 20:33 uur). Er zijn zo’n 8-10 treinreizen per dag op deze route.

Eurostar Brussel Parijs

De reistijd vanaf Brussel is 1:22 uur (met route Eurostar Brussel Parijs). Dit zal een rechtstreekse treinreis zijn dus zonder tussenstops. Je kan al vroeg in de ochtend vertrekken want de reis in Brussel naar Parijs start al vanaf 6:13 uur (laatste om 21:13 uur). In tegenstelling tot de trein vanuit Antwerpen (die in Amsterdam start) vertrekken er een stuk meer treinen vanuit Brussel (tot wel 28 stuks)

Overige informatie Trein Parijs

maaltijden-thalys-treinreisU kunt al vanaf 29 euro per enkele reis naar Parijs reizen in de Standard klasse. De Comfort en Premium klasse van de Eurostar geeft meer luxe zoals ruimte bij de stoelen, dagbladen en service aan de stoel met drankjes en hapjes. Let op bij het boeken wat voor mogelijkheid er is qua maaltijd. De goedkoopste treintickets hebben een beperkte beschikbaarheid en hebben geen flexibiliteit. Dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om zonder kosten te annuleren of het ticket om te wisselen. Wil je meer flexibiliteit dan zal het tarief duurder worden. Dan is er wel de mogelijkheid om het treinticket om te wisselen of te annuleren met gedeeltelijke/gehele restitutie. De volledige flexibiliteit is voornamelijk aan te raden voor de zakelijke reiziger die elk moment zijn of haar treinticket kan veranderen door een uitgelopen vergadering of afspraak.

Voor speciale tarieven moet je onder de volgende formules vallen: jongeren, Smoove, Kid & Co, zakenreizigers, Hi-Life, senioren, OptiWay.

**Update: Geen IZY trein meer beschikbaar. vanaf 3 april start de Thalys de IZY. Dit is voor de reizigers die zeer prijsbewust is. Service is misschien iets minder, reistijd wat langer maar wel voor een goedkopere prijs. De route geldt alleen van Brussel-Zuid naar Paris-Nord. Met twee a drie vertrektijden per dag (waaronder 10:28 en 18:59) zal er een trein naar Parijs toe reizen voor de goedkopere treintickets. Ook met twee a drie vertrektijden vanuit de Franse hoofdstad zal de IZY vertrekken voor de goedkope deal (o.a. 13:44 en 19.46). Wat is nou de prijs voor dit treinkaartje? Je kan al voor 19 euro retour reizen met een maximale prijs van 59 euro. De beschikbaarheid is er vanaf 2 maanden voor vertrek en is beperkt. Vroeg boeken loont dus. Boeken kan op de IZY website.

thalys route brussel parijs goedkoop

Eenmaal in bij Paris Nord aangekomen kan je gemakkelijk met de taxi of de metro naar uw hotel waar je lekker kan genieten van de sfeer die in de Franse hoofdstad heerst. De laatste trein terug naar België zal om 21:25 uur vertrekken. De eerste is al om 6:01 uur.

Video met de Eurostar van Parijs naar Brussel