Met de trein naar Londen

treinstation London St Pancras International

Londen is een van de meeste populaire steden in Europa. Om er snel en goedkoop te komen zijn er opties zoals het vliegtuig en met nog wat meer comfort met de trein naar Londen. Je kan ook met de boot of het vliegtuig reizen. Dit is echter in vele gevallen langzamer of duurder. Onze voorkeur gaat dus natuurlijk uit naar de trein. Je arriveert namelijk ook nog eens in hartje Londen bij het station London St Pancras International. Vanuit hier kunt u gemakkelijk verder met openbaar vervoer of taxi naar uw bestemming.

Route Brussel trein naar Londen

route brussel trein naar londen

Als je naar Londen met de trein wilt reizen zal dat in de meeste gevallen vanaf Brussel (Bruxelles Midi/Brussel Zuid) met de Eurostar zijn. In sommige gevallen kan het handig zijn voor de mensen in de omgevingen van Gent en zeker Kortrijk om vanaf Lille (Rijsel) te vertrekken.

Als u vanaf Brussel-Zuid vertrekt dan zal er alleen een tussenstop gemaakt worden bij Lille. Hier kunnen waarschijnlijk de meeste mensen uit het westen van België vertrekken. De totale reisduur hangt af van het tijdstip dat u vertrekt. Het zal ongeveer tussen de 2:00 en 2:15 uur zijn.

Bij een vertrek vanaf Antwerpen, Genk, Hasselt, Luik, Charleroi of omgeving daarvan zal de beste optie de IC (intercity) naar Brussel zijn om vanuit daar de Eurostar naar Londen te nemen. De reisduur vanaf Antwerpen zal zo rond de 3:30 uur zijn. De reden dat dit best lang is omdat je minimaal een half uur van te voren moet inchecken voor de internationale treinreis naar de hoofdstad van Engeland. Tevens moet je rekening houden met een 10 minuten looptijd bij het treinstation Brussel om van MIDI naar Zuid te lopen. Zie de afbeelding hieronder voor meer duidelijkheid.

treinstation brussel-zuid midi intercity naar eurostar

Treintickets voor de treinreis naar Londen

Als u een treinticket wilt kopen kan dat gemakkelijk online. Dit zal in de meeste gevallen in het Semi Flex tarief vallen. Dit houdt in dat je een beperkte flexibiliteit hebt. Je kan het ticket namelijk wel annuleren en omwisselen maar dit tegen een betaling. Er zijn voor de jongeren onder 26 jaar en senioren van 60 jaar en ouder een kleine reductie op het standaard tarief met zo’n 2 euro. Voor een retour van 89 euro (2 x 44,50) heb je 4 euro totaal korting en betaal je dus 85 euro. Nogmaals, houdt er rekening mee dat je tot 30 minuten voor het vertrek moet inchecken. Om op een duidelijke manier de laagste prijzen te ontdekken is er door B-Europe (NMBS) een prijzenkalender ontwikkelt.

Treintickets vanaf Brussel

Wilt u alleen een enkele reis dan bent u in het goedkoopste geval 57 euro kwijt. Reist u een retour dan kost dit 49 euro per enkele reis. Dit is in de tweede klas. Wilt u eerste klas reizen dan kan dat vanaf 94 euro en met hoogste flexibiliteit vanaf 285 euro.

Treintickets trein Londen overige steden

Er is voor de overige steden in België mogelijk om vanaf elk treinstation te reizen met het EBS-toeslag. Dit betekent ‘Elk Belgisch Station’. Dit houdt in dat je voor 6,50 euro in de standaard klasse (10 euro hogere klasse) naar Brussel kan reizen vanaf ieder station in het land. Het maakt dan niet uit of je vanuit Brugge, Antwerpen, Luik of Charleroi vertrekt.

Promotievideo

Locatie treinstation in Londen

lokatie treinstation londen map

Tags: trein naar londen, trein londen brussel, brussel londen trein, naar londen met de trein, eurostar londen brussel, trein londen, eurostar brussels to london, eurostar brussel, eurostar brussels, eurostar london brussels, weekend londen trein, citytrip londen trein, antwerpen londen trein, met trein naar londen tunnel, met trein naar londen inclusief hotel, met de auto op de trein naar londen, bus naar londen.

Nieuws

  • 9 januari: afgelopen jaar zijn er weer meer treintickets verkocht. Er zullen ook meer treinen naar London bijkomen. Dit is misschien wel als gevolg van bewustwording wat CO2 uitstoot met de aarde doet.